Connect with us

Επικαιρότητα

Ο πόλεμος της Κίνας στη ρύπανση, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Η Κίνα κατακλύζεται από τη ρύπανση όπως ποτέ άλλοτε, παρά το ότι οι νέες πράσινες πολιτικές είναι τόσο σκληρές και εκτεταμένες που μπορούν να γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας τα πάντα: Από τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι τις αγορές βασικών προϊόντων.

 

 

 

 

 

Μετά από τέσσερις δεκαετίες οικονομικής ανάπτυξης, η Κίνα κατέληξε να είναι η χώρα με τις περισσότερες εκπομπές άνθρακα στον κόσμο. Αλλά τώρα η κυβέρνηση, αυτό προσπαθεί να το αλλάξει χωρίς να καταστρέψει την οικονομία – και ίσως ακόμη και να χρησιμοποιήσει τις πράσινες πολιτικές της για να γίνει ηγέτης στην τεχνολογική καινοτομία. Έτσι, καθώς οι βουλευτές παρευρίσκονται στο ετήσιο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο, εδώ εξετάζουμε τις επιπτώσεις της περιβαλλοντικής εστίασης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση της Κίνας είναι τόσο ακραία που το 2015, ο ανεξάρτητος ερευνητικός όμιλος Berkeley Earth εκτιμά ότι αποτέλεσε την αιτία για 1,6 εκατομμύρια θανάτους ετησίως στη χώρα.

Το νέφος είναι βαρύτερο στις βόρειες βιομηχανικές επαρχίες όπως η Shanxi, η κυρίαρχη περιοχή εξόρυξης άνθρακα και η περιοχή Hebei που παράγει χάλυβα. Οι εκπομπές εκεί συμβάλλουν στη μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση, επιπέδου PM 2,5 -πρόκειται για τα σωματίδια που δημιουργούν τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία, επειδή μπορούν να εναποτεθούν στους πνεύμονες. Μπορεί να εκτείνεται από τη Μογγολία έως την Κίτρινη Θάλασσα και συχνά μέχρι τη Νότια Κορέα.

Οι ηγέτες στο Κογκρέσο δήλωσαν ότι θα αυξήσουν τις δαπάνες στα 40,5 δισ. γιουάν (6,4 δισ. δολ.) για να περιορίσουν τη ρύπανση κατά 19% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και έχουν ως στόχο να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του θείου και οξειδίων του αζώτου κατά 3%. Πρόσθεσαν δε, ότι οι ημέρες μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε σημαντικές πόλεις έχουν μειωθεί κατά 50% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Δείτε επίσης

Business

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Olympic-Avis Greece από την Τράπεζα Πειραιώς

Η επένδυση αυτή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη διεθνών οικονομικών κολοσσών στις δυνατότητες των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι κανονιστικές εγκρίσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού για τη μεταβίβαση της OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. (Olympic – Avis Greece) στην Avis Budget Group, τον κορυφαίο όμιλο μίσθωσης αυτοκινήτων παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Otokoç Otomotiv.

Η τιμή εξαγοράς της εταιρείας είναι €80,6 εκ., ενώ η επιχειρησιακή της αξία (Enterprise Value) διαμορφώθηκε στα €320 εκ.

Η Olympic Avis Greece είναι η μεγαλύτερη εταιρία παροχής βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τα εμπορικά σήματα της Avis, Budget και Payless. Το 2017, η Olympic παρουσίασε έσοδα ύψους €170,4 εκατ. με στόλο μεγαλύτερο από 32.000 οχήματα.

Η επένδυση αυτή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη διεθνών οικονομικών κολοσσών στις δυνατότητες των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους, δεδομένου ότι η Olympic θα συνεχίσει με την ίδια δομή την δυναμική αναπτυξιακή της πορεία, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών αυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία της Avis Budget Group με τον Όμιλο Koç, που φέτος κλείνει τα 90 χρόνια του, έχει στρατηγικό και μακροχρόνιο χαρακτήρα, γεγονός που σηματοδοτεί νέες δυνατότητες για το μέλλον.

Δείτε επίσης

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ακίνητα Συνεταιριστικών Τραπεζών στο «σφυρί»

Η νέα ηλεκτρονική δημοπρασία αφορούν τα παρακάτω ακίνητα.

 

 

Ακόμα μία ομάδα ακινήτων συνεταιριστικών τραπεζών που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης βγάζει στο «σφυρί» ο ειδικός εκκαθαριστής PQH.

Η νέα ηλεκτρονική δημοπρασία αφορούν τα παρακάτω ακίνητα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν στην PQH τα δικαιολογητικά συμμετοχής που προβλέπονται στην πρόσκληση υποβολής προσφοράς το αργότερα μέχρι την 30η Απριλίου.

Δείτε επίσης

Continue Reading

Επικαιρότητα

Υπέρ του ισχυρού δολαρίου και της σκληρής στάσης προς την Κίνα ο νέος σύμβουλος του Τραμπ

Λίγο μετά την αναγγελία του διορισμού του, ο Kudlow, οικονομολόγος και συνεργάτης του CNBC, βρισκόταν στο δίκτυο που περιγράφει τις απόψεις του σε μια σειρά οικονομικών θεμάτων, ξεκινώντας από το δολάριο.

 

 

Ο νεοεισελθών οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, σημείωσε ότι ο πρόεδρος Donald Trump υποστηρίζει ένα ισχυρό δολάριο, θα προωθήσει μια δεύτερη φάση της φορολογικής αναδιάρθρωσής του για α καταστήσει τις φορολογικές περικοπές μόνιμες, ενώ επίσης θα κρατήσει μια πιο σκληρή γραμμή στις σχέσεις με την Κίνα.

Λίγο μετά την αναγγελία του διορισμού του, ο Kudlow, οικονομολόγος και συνεργάτης του CNBC, βρισκόταν στο δίκτυο που περιγράφει τις απόψεις του σε μια σειρά οικονομικών θεμάτων, ξεκινώντας από το δολάριο. Σε μια σπάνια δήλωση για κάποιον που πρόκειται να πάρει ανώτερη κυβερνητική θέση, προχώρησε μάλιστα σε μια εμπορική σύσταση: “Θα αγοράζα το ‘βασιλιά δολάριο’ και θα πωλούσα χρυσό”.

Υποστήριξε την προηγούμενη κριτική για τις δασμολογικές αποφάσεις του Trump, επικροτώντας όμως την ικανότητα του προέδρου των ΗΠΑ ως διαπραγματευτή και προειδοποιώντας για ενδεχόμενα νέα δασμολογικά μέτρα στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Αναφέρθηκε σε μια πηγή – την οποία υπαινίχθηκε ότι ήταν ο Trump – η οποία του είπε ότι ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau “έμεινε σε επαφή με τον πρόεδρο” κάνοντας παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τη Nafta κερδίζοντας γρήγορα, πολλά.

Ενώ οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αποφεύγουν παραδοσιακά να σχολιάζουν τη νομισματική πολιτική από φόβο μήπως παραβιάσουν την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο Kudlow μπήκε αντίθετα, προτρέποντας την κεντρική τράπεζα να μην το παρακάνει αυξάνοντας τα επιτόκια: «Η ανάπτυξη δεν συνυπάρχει με τον πληθωρισμό. Απλώς αφήστε τον να ξηλωθεί.»

Δείτε επίσης

Continue Reading

news

%d bloggers like this: