Connect with us

Επικαιρότητα

Η Ελβετία πρωταθλήτρια τραπεζιτών, ρολογιών και… κόκας!

Τα μεγάλα χρηματοοικονομικά κέντρα της Ελβετίας έχουν κατά καιρούς τεθεί στο στόχαστρο κριτικής από Βρετανούς διαχειριστές hedge funds που τα κατηγορούν για έλλειψη κουλτούρας αλλά και νυχτερινής ζωής.

 

 

 

 

Στοιχεία πάντως μια έρευνας που διενεργήθηκε από το Ευρωπαϊκός Κέντρο Ερευνών Τοξικομανίας σε αυτά, δείχνουν ότι ανταγωνίζονται σκληρά με το Λονδίνο σε ό,τι αφορά… το σνιφάρισμα κοκαΐνης.

Η Ζυρίχη και η Γενεύη τοποθετούνται στη δεύτερη και την πέμπτη θέση της κατάταξης σε σύνολο 60 ευρωπαϊκών πόλεων. Πώς βγήκε αυτή η κατάταξη; Από τα απομεινάρια κοκαΐνης που εντοπίστηκαν στα… απόνερα των πόλεων.

Σημειωτέον ότι το Λονδίνο, το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στην έρευνα του 2016, λείπει από την κατάταξη του περασμένου έτους εξαιτίας της έλλειψης πόρων για την πραγματοποίηση της έρευνας στη βρετανική πρωτεύουσα. Οι επιστήμονες σε ολόκληρη την Ευρώπη μελέτησαν δείγματα λυμάτων που παρέχονται από μονάδες επεξεργασίας μιας χημικής ένωσης που παράγεται όταν ο άνθρωπος μεταβολίζει την κοκαΐνη.

Πρωταθλητές στην κατανάλωση των τεσσάρων ελεγχόμενων ουσιών είναι οι κάτοικοι πόλεων στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στη Γερμανία και την Ελβετία, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πόλεις της Κύπρου και της Τσεχίας βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα στην κατανάλωση αμφεταμίνης, μεθαμφεταμίνης και χαπιών ecstasy. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα που δημοσιεύθηκε στις 7 Μαρτίου 2018, η κατανάλωση των παράνομων αυτών ουσιών ήταν σταθερή στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις από το 2011 ως το 2015. Το 2016 η ανάλυση των υγρών αστικών λυμάτων έδειξε σταδιακή αύξηση της χρήσης, η οποία επιβεβαιώθηκε από τα δεδομένα του 2017.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις που συνδυάζουν την ύπαρξη πολλών και μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, έντονη νυχτερινή ζωή και σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού τους στην ηλιακή ομάδα των 18-25 ετών βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατανάλωσης των τεσσάρων αυτών ουσιών. Το 2017, η πόλη στην οποία ανιχνεύθηκαν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις κοκαΐνης τα Σαββατοκύριακα ήταν η Ζυρίχη (με 1.108,54 mg/1.000 κατοίκους) και ακολουθούν η Βαρκελώνη με 1.101,2 mg και το Ζανκτ Γκάλεν της Ελβετίας με 941,9 mg ανά 1.000 κατοίκους.

Οι κάτοικοι του Αϊντχόφεν της Ολλανδίας βρίσκονται πρώτοι στη λίστα κατανάλωσης αμφεταμίνης με 339,8 mg ανά 1.000 κατοίκους και ακολουθούν η Οστένδη του Βελγίου και το Σααρμπρίκεν στη Γερμανία. Μεθαμφεταμίνη καταναλώνουν οι κάτοικοι του Τσέμνιτζ και του Ερφουρτ στη Γερμανία, ενώ η Λεμεσός βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας κατανάλωσης της ουσίας. Τα υψηλότερα ποσοστά της ουσίας MDMA, δηλαδή των χαπιών ecstasy, ανιχνεύθηκαν στην Ολλανδία, με το Αμστερνταμ και το Αϊντχόφεν να βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, και την Αμβέρσα του Βελγίου να ακολουθεί. Το 2017 η ανάλυση των υγρών αστικών λυμάτων δεν συμπεριέλαβε την ανίχνευση κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, καθώς υφίστανται πολλές διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων για την αξιοπιστία των στοιχείων αναφορικά με αυτές τις ουσίες.

Δείτε επίσης

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Business

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση της Olympic-Avis Greece από την Τράπεζα Πειραιώς

Η επένδυση αυτή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη διεθνών οικονομικών κολοσσών στις δυνατότητες των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι κανονιστικές εγκρίσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού για τη μεταβίβαση της OLYMPIC Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. (Olympic – Avis Greece) στην Avis Budget Group, τον κορυφαίο όμιλο μίσθωσης αυτοκινήτων παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Otokoç Otomotiv.

Η τιμή εξαγοράς της εταιρείας είναι €80,6 εκ., ενώ η επιχειρησιακή της αξία (Enterprise Value) διαμορφώθηκε στα €320 εκ.

Η Olympic Avis Greece είναι η μεγαλύτερη εταιρία παροχής βραχυχρόνιων και μακροχρόνιων μισθώσεων αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενη τα εμπορικά σήματα της Avis, Budget και Payless. Το 2017, η Olympic παρουσίασε έσοδα ύψους €170,4 εκατ. με στόλο μεγαλύτερο από 32.000 οχήματα.

Η επένδυση αυτή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη διεθνών οικονομικών κολοσσών στις δυνατότητες των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους, δεδομένου ότι η Olympic θα συνεχίσει με την ίδια δομή την δυναμική αναπτυξιακή της πορεία, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών αυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία της Avis Budget Group με τον Όμιλο Koç, που φέτος κλείνει τα 90 χρόνια του, έχει στρατηγικό και μακροχρόνιο χαρακτήρα, γεγονός που σηματοδοτεί νέες δυνατότητες για το μέλλον.

Δείτε επίσης

Continue Reading

Επικαιρότητα

Ακίνητα Συνεταιριστικών Τραπεζών στο «σφυρί»

Η νέα ηλεκτρονική δημοπρασία αφορούν τα παρακάτω ακίνητα.

 

 

Ακόμα μία ομάδα ακινήτων συνεταιριστικών τραπεζών που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης βγάζει στο «σφυρί» ο ειδικός εκκαθαριστής PQH.

Η νέα ηλεκτρονική δημοπρασία αφορούν τα παρακάτω ακίνητα.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν στην PQH τα δικαιολογητικά συμμετοχής που προβλέπονται στην πρόσκληση υποβολής προσφοράς το αργότερα μέχρι την 30η Απριλίου.

Δείτε επίσης

Continue Reading

Επικαιρότητα

Υπέρ του ισχυρού δολαρίου και της σκληρής στάσης προς την Κίνα ο νέος σύμβουλος του Τραμπ

Λίγο μετά την αναγγελία του διορισμού του, ο Kudlow, οικονομολόγος και συνεργάτης του CNBC, βρισκόταν στο δίκτυο που περιγράφει τις απόψεις του σε μια σειρά οικονομικών θεμάτων, ξεκινώντας από το δολάριο.

 

 

Ο νεοεισελθών οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, σημείωσε ότι ο πρόεδρος Donald Trump υποστηρίζει ένα ισχυρό δολάριο, θα προωθήσει μια δεύτερη φάση της φορολογικής αναδιάρθρωσής του για α καταστήσει τις φορολογικές περικοπές μόνιμες, ενώ επίσης θα κρατήσει μια πιο σκληρή γραμμή στις σχέσεις με την Κίνα.

Λίγο μετά την αναγγελία του διορισμού του, ο Kudlow, οικονομολόγος και συνεργάτης του CNBC, βρισκόταν στο δίκτυο που περιγράφει τις απόψεις του σε μια σειρά οικονομικών θεμάτων, ξεκινώντας από το δολάριο. Σε μια σπάνια δήλωση για κάποιον που πρόκειται να πάρει ανώτερη κυβερνητική θέση, προχώρησε μάλιστα σε μια εμπορική σύσταση: “Θα αγοράζα το ‘βασιλιά δολάριο’ και θα πωλούσα χρυσό”.

Υποστήριξε την προηγούμενη κριτική για τις δασμολογικές αποφάσεις του Trump, επικροτώντας όμως την ικανότητα του προέδρου των ΗΠΑ ως διαπραγματευτή και προειδοποιώντας για ενδεχόμενα νέα δασμολογικά μέτρα στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Αναφέρθηκε σε μια πηγή – την οποία υπαινίχθηκε ότι ήταν ο Trump – η οποία του είπε ότι ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau “έμεινε σε επαφή με τον πρόεδρο” κάνοντας παραχωρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τη Nafta κερδίζοντας γρήγορα, πολλά.

Ενώ οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αποφεύγουν παραδοσιακά να σχολιάζουν τη νομισματική πολιτική από φόβο μήπως παραβιάσουν την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ο Kudlow μπήκε αντίθετα, προτρέποντας την κεντρική τράπεζα να μην το παρακάνει αυξάνοντας τα επιτόκια: «Η ανάπτυξη δεν συνυπάρχει με τον πληθωρισμό. Απλώς αφήστε τον να ξηλωθεί.»

Δείτε επίσης

Continue Reading

news

%d bloggers like this: