Connect with us

Τεχνολογία

Σύντομα το Facebook θα ξέρει ακόμα και το εισόδημά μας

Οι πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το Facebook για τον κάθε χρήστη του είναι τρομακτικές.

 

 

 

Αυτή τη στιγμή, το κοινωνικό δίκτυο είναι σε θέση να γνωρίζει την τοποθεσία σας, τις μουσικές σας προτιμήσεις αλλά και τις πολιτικές προτιμήσεις σας. Σύντομα, θα μπορεί να μάθει και η εισόδημά σου.

Όπως μεταδίδει το IFL Science, τον Ιούλιο του 2016 το Facebook κατέθεσε πατέντα που του επιτρέπει να χρησιμοποιεί ένα αλγόριθμο για την πρόβλεψη του οικονομικού πλούτου του κάθε χρήστη.

Η πληροφορία αυτή έγινε γνωστή μόλις αυτό το μήνα, χάρη σε ένα δημόσιο έγγραφο που κατατέθηκε στο Γραφείο Πατέντων και Εμπορικών Σημάτων της ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο αλγόριθμος θα χρησιμοποιεί στοιχεία που παρέχουν οι χρήστες σχετικά με την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, τη χρήση smartphones και άλλων παρόμοιων συσκευών, τη χρήση του Διαδικτύου και στοιχείων για την οικιακή τους κατοικία.

Δεδομένου ότι οι διαφημίσεις του Facebook είναι ήδη πολύ ακριβείς ως προς το κοινό τους, η πληροφορία για την εισόδημα του χρήστη θα βοηθήσει το Facebook να στοχεύσει ακόμα καλύτερα τους κοινό.

Business

Παπαστράτος: Ξεκινά η παραγωγή θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS

Ξεκίνησε σήμερα η εμπορική παραγωγή των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το IQOS στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο.

 

 

 

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η σημερινή ημέρα είναι ιστορική για την εταιρεία καθώς η Παπαστράτος, μετά από 87 χρόνια, σταματά να παράγει τσιγάρα και μπαίνει δυναμικά σε μια νέα εποχή, αφού το εργοστάσιό της αποτελεί πλέον το 2ο μόλις εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής των καινοτόμων καπνικών προϊόντων της Philip Morris International.

H επένδυση, ύψους 300 εκατ. ευρώ, που ανακοινώθηκε πριν από μόλις 11 μήνες, περιλαμβάνει την πλήρη μετατροπή του εργοστασίου, την κατασκευή 3 νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, συνολικής επιφάνειας 15.000 τ.μ., την εγκατάσταση 2 νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού και 10 νέων γραμμών παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού καθώς και τη δημιουργία 400 άμεσων θέσεων εργασίας.

Η υλοποίηση του σύνθετου και απαιτητικού αυτού έργου συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή του στα τέλη του 2018, η Παπαστράτος θα παράγει ετησίως 20 δισ. θερμαινόμενες ράβδους καπνού, οι οποίες θα εξάγονται σε αγορές της Ευρώπης και της Ασίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, δήλωσε σχετικά με την έναρξη της νέας παραγωγής: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για όλους εμάς, την οικογένεια της Παπαστράτος. Μετά από 87 ολόκληρα χρόνια γυρίζουμε σελίδα, εγκαταλείποντας για πρώτη φορά στην ιστορία μας την παραγωγή τσιγάρων. Είναι μια μέρα που η συγκίνηση και η περηφάνια για το παρελθόν, συναντούν τη χαρά και την προσμονή για το μέλλον. Η νέα εποχή της Παπαστράτος είναι εδώ, με μεγάλες, ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της εταιρείας. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο. Είναι η δέσμευσή μας να αφήνουμε πίσω μας μέλλον, μια δέσμευση που μετουσιώνεται στο όραμα για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται όπως στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες – ειδικά σχεδιασμένες – ράβδους καπνού. Το IQOS ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, αρχικά στην Αθήνα και από τον Μάρτιο του 2017 κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα.

 

Continue Reading

Business

Δήμος Αθηναίων και Microsoft για την ψηφιακή κατάρτιση 4.000 κατοίκων

H οικία της Λέλας Καραγιάννη, της αγωνίστριας της Αντίστασης στην κατοχή, ανοίγει τις πόρτες της ξανά και ο δήμος Αθηναίων τη μετατρέπει σε χώρο ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων για όλη την Κυψέλη.

 

 

 

Πρόκειται για μία σύμπραξη του δήμου Αθηναίων με την εταιρία Microsoft και τη μη κυβερνητική οργάνωση Social Innov, μέσω της οποίας περισσότεροι από 4.000 πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα πληροφορικής και ψηφιακών μέσων. Στο κτίριο θα φιλοξενηθούν επίσης, ομιλίες και ημερίδες για θέματα τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας.

Τη νέα εποχή για την οικία της Λέλας Καραγιάννη παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τόνισε ότι «οι πολίτες της Αθήνας πρέπει να έχουν πρόσβαση στα νέα εργαλεία που οδηγούν στην κοινωνία της πληροφορίας και της γνώσης» και επεσήμανε: «Στην ιστορική κατοικία της ηρωίδας της Αντίστασης, Λέλας Καραγιάννη, το ένδοξο παρελθόν έρχεται να συναντήσει το μέλλον των τεχνολογικών προκλήσεων. Με την ενεργή υποστήριξη της Microsoft στην ψηφιακή εκπαίδευση των κατοίκων της πόλης, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι οι συνεργασίες είναι ο καλύτερος, αν όχι ο μόνος δρόμος, για να απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το πρόγραμμα START, που υλοποιείται από την Social Innov με την υποστήριξη της Microsoft. Το πρόγραμμα START θα αναπτύξει δράσεις εκμάθησης ψηφιακών δεξιοτήτων για τους κατοίκους της γειτονιάς της Κυψέλης και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως δήλωσε η CEO της Microsoft Ελλάδας Κύπρου και Μάλτας, κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, «το START για εμάς ήταν ένα όνειρο, που σήμερα γίνεται πραγματικότητα. Ξέρετε, ένα κτίριο μπορεί να αλλάξει γειτονιά, μια γειτονιά μπορεί να αλλάξει την πόλη και μια πόλη μια ολόκληρη χώρα». Ταυτόχρονα τόνισε ότι: «Εμείς από τον χώρο της τεχνολογίας έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε πως όλοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε αυτή, ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Ειδικά στην Κυψέλη, συνυπάρχουν άνθρωποι από διαφορετικές χώρες, κουλτούρες, πολιτισμούς. Όλοι, ανεξαιρέτως έχουν δικαίωμα στη γνώση. Είμαι σίγουρη οτι με το START θα βοηθήσουμε τους νέους της πόλης να δημιουργήσουν το μέλλον που ονειρεύονται».

Μαθητές, άτομα τρίτης ηλικίας, άνεργοι που αναζητούν μία νέα ευκαιρία αλλά και μετανάστες θα μπορούν να εκπαιδευτούν σε μαθήματα πλοήγησης στο διαδίκτυο, δημιουργίας ιστοσελίδων, προγραμματισμού, τρισδιάστατης εκτύπωσης, ενώ θα τους δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια για την καινοτομία και για εξειδικευμένα τεχνολογικά θέματα. Στο κτίριο έχουν ήδη διαμορφωθεί δύο αίθουσες με 10 υπολογιστές σε κάθε μία, για εκπαιδευτική χρήση, ένα εργαστήριο με τρισδιάστατο εκτυπωτή και εξοπλισμό Arduino, καθώς και μία αίθουσα ομιλιών. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στον Οδικό Χάρτη για την Ψηφιακή Αθήνα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Καμίνης τον Ιανουάριο του 2018, στοχεύοντας στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών, αποτελεσματικότερων λύσεων και περισσότερης διαφάνειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας.

Το ιστορικό κτίριο περιήλθε στην ιδιοκτησία του δήμου Αθηναίων το έτος 1997.

Continue Reading

Τεχνολογία

Η Πλαίσιο Computers πρόσθεσε στη συλλογή της δύο ακόμη βραβεία!

Social Media Retail Strategy Award & Retail Store Award

Το 2018 ξεκίνησε για την εταιρεία Πλαίσιο Computers με σημαντικά βραβεία! Συγκεκριμένα στη 16η τελετή απονομής των Retail Business Awards, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η εταιρεία Πλαίσιο απέσπασε δύο σημαντικά βραβεία στην κατηγορία της.

Το βραβείο Social Media Retail Strategy κατακτήθηκε για τη σχολική καμπάνια 2017, η οποία και αναδείχθηκε η καλύτερη εκστρατεία στον κλάδο, με γνώμονα τα αποτελέσματα και τις εντυπώσεις που άφησε στο κοινό. Επιπλέον, απέσπασε και το βραβείο Retail Store Ηλεκτρικά και Ηλεκτρονικά Είδη για το κατάστημα Πλαίσιο στο The Mall Athens. Η συγκεκριμένη βράβευση κατακτήθηκε χάρη στην κορυφαία εξυπηρέτηση, την απόδοση, τις καινοτομίες και τη συνολική εικόνα του καταστήματος, αφού ο τρόπος λειτουργίας του αναβαθμίζει σημαντικά το επίπεδο της εγχώριας αγοράς του λιανικού εμπορίου.

Η εταιρεία Πλαίσιο Computers ενσωματώνοντας  την κατάλληλη υποδομή και την απαραίτητη τεχνογνωσία είναι μία εταιρεία πρότυπο στον κλάδο της και έχει καταφέρει να αποσπάσει μέχρι σήμερα πάνω από 100 διακρίσεις με πιο σημαντικές τις:
•  2014  European Business Awards: Ruban d’ Honneur
•  2015  E-Retailer of the Year
•  2016  FORTUNE 20 Most Admired Companies
•  2016  e-Bizz Awards: Omnichannel Experience
•  2017 Sales Excellence Awards –

Τιμητική Διάκριση στον κο Γιώργο Γεράρδο

•  2017  ILME Βραβεία Logistics “Μέγας Αλέξανδρος” (Project of the year ΠΛΑΙΣΙΟ)
•  2017  Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας – Κατηγορία Η/Υ-Τεχνολογία
•  2017  HR Awards – Excellence in Leadership Development
•  2017   Growth Awards
•  2017   True Leader
•  2017   Best Workplace 2017

Οι συνεχείς εκπαιδεύσεις, η ενημέρωση για τις τεχνολογικές εξελίξεις και το αμείωτο ενδιαφέρον των ανθρώπων της εταιρείας, φέρνουν για ακόμα μία φόρα το Πλαίσιο στην κορυφή και κυρίως στην προτίμηση των καταναλωτών που λαμβάνει πάντα μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη εξυπηρέτηση.

Continue Reading

news

%d bloggers like this: