Connect with us

Τουρισμός

Την 1η θέση η Μύκονος στην διεθνή έκθεση του Λονδίνου

Η Μύκονος έκλεψε την παράσταση στην Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου κατακτώντας το υψηλότερο σκαλί του βάθρου τπυ παγκόσμιου τουρισμού!

Η Μύκονος τίμησε και φέτος τον τίτλο της ως «κορυφαίου παγκόσμιου προορισμού» στην Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου, αφού στην κυριολεξία τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της!

 

Το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου εκπροσωπώντας το Δήμο Μυκόνου, έδωσαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφτηκε και η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας κ. Έλενα Κουντουρά μαζί με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Εκπρόσωποι των παγκόσμιων ταξιδιωτικών κολοσσών, των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιριών και δημοσιογράφοι από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του κόσμου, επισκέφθηκαν το περίπτερο του Νησιού, βάζοντας έτσι στέρεες βάσεις για την περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με αφορμή την παρουσία του νησιού στην Έκθεση του Λονδίνου, επιβεβαίωσε τα εξής:

Η Μύκονος πρωταγωνιστεί όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος!

Το πιστοποιούν οι κορυφαίοι του είδους και στη φετινή Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου, οι οποίοι κάνουν λόγο για έναν από τους πληρέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Αποτελούμε τον καλύτερο πρεσβευτή της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας στο εξωτερικό.

Δεν εφησυχάζουμε ποτέ. Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά, για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος, προβάλλοντας τη Μύκονο και την Ελλάδα μας σε κάθε γωνιά της Γης.

Σύμφωνα με τις πρώτες ευοίωνες ενδείξεις, αν κρίνω και από το έντονο ενδιαφέρον τόσο των opinion makers όσο και των κορυφαίων ΜΜΕ του κόσμου, η Μύκονος θα καταγράψει νέο ρεκόρ αφίξεων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά την προσεχή τουριστική περίοδο.

Τουρισμός

Ύμνοι από την Γερμανική Bild για την Ελλάδα

Μαγευτικοί κόλποι και ο… καλύτερος μουσακάς!

Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού το 2017 με ρεκόρ επισκεπτών και εσόδων

Τουριστικό αφιέρωμα στην Ελλάδα δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Μυστικά tips στην Ελλάδα- Μαγευτικοί κόλποι, πεζοπορικές διαδρομές κι ο καλύτερος μουσακάς».

Οπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, «ο ελληνικός τουριστικός τομέας πέτυχε το 2017 ρεκόρ επισκεπτών καθώς και εσόδων. Πέρυσι την Ελλάδα επισκέφτηκαν περισσότεροι από 27 εκατ. τουρίστες- οι περισσότεροι, περίπου 3,7 εκατομμύρια ήταν Γερμανοί. Το γεγονός αυτό χαροποιεί τους ξενοδόχους και τους εστιάτορες. Όμως για τουρίστες γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ανακαλύψουν τα πραγματικά μυστικά tips».

Η Bild ζήτησε πληροφορίες από ταξιδιωτικούς πράκτορες και επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού. Αυτοί πρότειναν ως μυστικά συμβουλές για λίγους, μεταξύ άλλων: τον εθνικό δρυμό Βίκου- Αώου, τους κρυμμένους κολπίσκους της Δυτικής Κέρκυρας, τις πεζοπορικές διαδρομές του Ολύμπου και του Πηλίου, την παλιά πόλη της Ρόδου, ενώ στις ωραιότερες παραλίες της χώρας συγκαταλέγονται: το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, ο Μύρτος στην Κεφαλονιά, το Σαρακήνικο στη Μήλο, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, οι παραλίες των Παξών και των Αντίπαξων, ο Μπάλος και το φοινικόδασος Βάι στην Κρήτη, ο Σίμος στην Ελαφόνησο και η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία.

 

Continue Reading

Business

Στο ΦΕΚ οι προδιαγραφές των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, καθορίστηκαν οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές ανέγερσης, μετατροπής και επέκτασης των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και των Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού- Θερμαλισμού καθώς και η διαδικασία για τη χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.

 

 

 

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις στη βάση ενός σύγχρονου και ολοκληρωμένου πλαισίου για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα που αποτέλεσε προτεραιότητα στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική, την ανάπτυξη νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Η δημοσίευση της απόφασης έρχεται σε συνέχεια της ΚΥΑ των Υπουργών Τουρισμού, Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία θεσπίστηκαν οι αντίστοιχες προδιαγραφές για τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας και δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο ΦΕΚ.

Οι προδιαγραφές αυτές ισχύουν είτε οι εγκαταστάσεις ιδρύονται αυτοτελώς ή σε συνδυασμό με ξενοδοχειακή μονάδα.

Στην απόφαση προβλέπεται η ένταξη από σήμερα της διαδικασίας χορήγησης του Ειδικού Σήματος στο σύστημα διεκπεραίωσης, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργούν ως Ενιαία Κέντρα Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ). Η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Τεύχος Β’ 603/22.02.2018)

Continue Reading

Τουρισμός

Kuoni: Κορυφώνεται η ζήτηση για Ελλάδα το 2018 – Οι top εμπειρίες και ξενοδοχεία

Μια θέση ανάμεσα στους 17 δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών για το 2018 κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφει το μεγάλο δίκτυο πολυτελών διακοπών

Μια θέση ανάμεσα στους 17 δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών για το 2018 κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφει το μεγάλο δίκτυο πολυτελών διακοπών Kuoni μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Κuoni Worldwide Trends Report 2018 που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το TornosNews.Η χώρα μας φέτος έχει ανέβει 8 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των 25 προορισμών που σημειώνουν τον υψηλότερο αριθμό κρατήσεων στην Kuoni για ταξίδια το 2018, αφού πέρυσι βρισκόταν στη θέση 25.Το σύνολο των κρατήσεων στον οργανισμό για Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 50% σε σχέση με το 2017.

Επιπλέον, η Kuoni καταγράφει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης της ζήτησης για πολυτελείς διακοπές. Δημοφιλέστερος προορισμός είναι οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και η Ταϋλάνδη ενώ το Μεξικό, η Κένυα και η Αυστραλία παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ανάκαμψη, ανεβαίνοντας αρκετές θέσεις στο top25 συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Η Ελλάδα συνεχίζει και το 2018 να βρίσκεται στη δεύτερη θέση των προορισμών στην Ευρώπη που αποτελούν κορυφαία τάση στις διακοπές, με πρώτη την Ιταλία, τρίτη την Ισπανία, τέταρτη την Πορτογαλία και πέμπτη την Κύπρο.Τα ταξίδια πολυτελείας στην Ελλάδα έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα χάρη στην ευρεία γκάμα νέων και πολυτελών ξενοδοχείων που διαθέτει, επισημαίνει η Kuoni, όπως το Ikos Dassia στην Κέρκυρα, το οποίο θα ανοίξει τον Ιούνιο του 2018.
Άλλα νέα ξενοδοχεία για την Kuoni στο νησί είναι τα Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort, το πρόσφατα ανακαινισθέν MarBella Corfu Hotel καθώς και το γειτονικό MarBella Nido Suite Hotel & Villas αποκλειστικά για ενηλίκους το οποίο πρόκειται να λειτουργήσει για πρώτη φορά μέσα στο Μάιο.Η Σαντορίνη συνεχίζει να θεωρείται και το 2018 ο απόλυτος ρομαντικός προορισμός στον κόσμο, καθώς αναδεικνύεται στην πρώτη θέση βάσει ζήτησης για γαμήλια ταξίδια. Όσον αφορά τα οικογενειακά ταξίδια, το ξενοδοχείο Ikos Oceania στη Χαλκιδική αναδεικνύεται ως ένα από τα 3 πιο περιζήτητα στην Ευρώπη για το 2018, ενώ το Costa Navarino είναι στα 4 κορυφαία ξενοδοχεία στον κόσμο με τις πιο φιλικές εμπειρίες για παιδιά χάρη στα προγράμματα «Νεαροί αρχαιολόγοι» ή «Νεαροί κηπουροί».Στην κρουαζιέρα, η Μεσόγειος εμφανίζεται ως ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός (βάσει αριθμού πωλήσεων) μετά την Αλάσκα (1η) και την Ιαπωνία (2η). Ακολουθεί η Καραϊβική και το Mekong River.

Οι δέκα κορυφαίοι λόγοι για ταξίδια ειδικών περιστάσεων το 2018 είναι…

1. Γαμήλιο ταξίδι

2. γενέθλια (ηλικίες όπως 30/ 40/ 50/ 60/ 70)

3. Ανανέωση των γαμήλιων όρκων

4. Ονειρικό ταξίδι

5. Οικογενειακές περιστάσεις

6. Ταξίδια αρραβωνιασμένων για πρόταση γάμου

7. Τελευταίες διακοπές πριν τη γέννηση μωρού

8. Συνταξιοδότηση

9. Δεύτερο γαμήλιο ταξίδι/ Επανασύνδεση ρομαντικών συντρόφων

10. Ταξίδια πρόσφατα χωρισμένων

Παράλληλα, από ανεξάρτητη έρευνα της  Censuswide που διενεργήθηκε τον Ιανουάριο του 2018, προκύπτουν οι ακόλουθες ταξιδιωτικές τάσεις για το 2018…

-To 79% των ανθρώπων παραδέχεται ότι νιώθουν υπερφορτωμένοι από τον όγκο των αποτελεσμάτων κατά τις διαδικτυακές αναζητήσεις που πραγματοποιούν για να προγραμματίσουν ένα ταξίδι.

-Το 49% αναφέρει ότι ο προγραμματισμός ταξιδίου έχει μετατραπεί σε μπελά παρά μια ευχάριστη διαδικασία.-Το 59% προτιμά συμβουλές σε πραγματικό χρόνο από αξιόπιστους ειδικούς για την κράτηση διακοπών.

Το 52% δήλωσε αβέβαιο για το ποιες ιστοσελίδες με κριτικές και δεδομένα εμπιστεύεται περισσότερο για κράτηση διακοπών.

Η Kuoni επισημαίνει ότι ο προγραμματισμός και η κράτηση διακοπών είναι μία από τις πιο συναρπαστικές στιγμές των ανθρώπων κατά τη διάρκεια του χρόνου, και στην περίπτωση των γαμήλιων ταξιδίων, των γάμων  και των  ειδικών εκδηλώσεων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις ζωής.Μέχρι στιγμής (έως και τον Ιανουάριο του 2018) τα ραντεβού για προγραμματισμό ταξιδίου στην Kuoni είναι αυξημένα κατά 31% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και το 59% των πελατών της προσέρχονται στη συνάντηση χωρίς να έχουν κάποιο προορισμό υπόψη τους, αναζητώντας έμπνευση.

Continue Reading

news

%d bloggers like this: